Aktuell information juni 2021

> Årsmöte
Föreningens årsmöte var den 5 maj och även i år hölls det uppkopplat. Nästan hälften av alla medlemmar deltog. Vår årsredovisning finns på http://www.bondetorpetsoder.com. Till styrelsen var det flera omval. Nya som suppleanter är Susanna Johnsen (502) och Frida Sölvell (201). Johan Kalderén, som har flyttat, och Moa Eklund är inte längre med. Inom kort kommer även Protokoll från mötet att finnas på hemsidan med alla namn.> Sopsortering
En fråga under mötet gällde nya krav från staden om obligatorisk sopsortering. Att behålla nuvarande nedkast för vanliga sopor och att vi börjar lägga matsopor i nya kärl på gården framstår som bästa lösning. Styrelsen presenterade hur detta kommer att kunna göras. Det blev möjlighet till frågor och synpunkter. Från ett möte senare i maj finns nu beslut av styrelsen att det blir denna lösning som vi går vidare med. Förberedelser pågår och målet är att vi ska kunna komma igång med sopsortering i god tid före tidsfristen, som är årsskifte 2022/2023. Ny information om detta följer allt eftersom detta går framåt.> Gården
På gården ser det nu mycket bättre ut. Detta är efter cykelrensning (det blev 6 cyklar som kunde tas bort), en bra ommöblering av cykelställ och lite städning. Tack Stefano, Jana och Moa för er insats med detta. Vi hoppas att gården kan hålla sig så här. Ett tips för cyklar som används mycket sällan är att helst placera dem i det egna förrådet i källaren. En del av vår växtlighet på gården skulle behöva trimmas. Frivilliga för detta är välkomna höra av sig.> Automatiska dörrstängare
Det har fungerat mycket bra med våra nya automatiska dörrstängare för glasdörren från porten ut mot källare och gård. Styrelsen ser nu på möjlighet att göra liknande för porten ut mot gatan. Det ska naturligtvis fungera att vid behov ställa upp dörrarna. Det kräver att vi varje gång slår av strömmen till automatiken och sedan kommer ihåg att koppla tillbaka den igen. Annars riskerar vi att mekanismen skadas. Närmare anvisningar om hur det fungerar kommer snart.


> Lägenhetsförsäljning
Lgh 304 (Sernfalk) såld. Pris blev 3 900 000 kr. Köpare och ny medlem är Berit Paulsson. Tillträde blir den 1 september i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s