Hyresrabatter till lokalerna – i Coronatid

Med den ekonomiska kris som nu råder har styrelsen beviljat vissa avdrag på hyran för våra hyresgäster i lokalerna. För hyran i april fick alla hyresgästerna rabatt med 25%. För maj har Twang, Egoista och Samrat (indiska restaurangen i grannfastigheten som hyr en lagerlokal av oss) beviljats hyran nedsatt med 50%. Ramverkstan fick 25% avdrag. För juni har Twang och Egoista beviljats 50%, Samrat och Ramverkstan 25%.

Joachim på Ramverkstan svarade så här när han fick vårt senaste besked.

Tack Johan. Det betyder att alla i bostadsföreningen under hela 2020 har 25% rabatt på Ramverkstan. Är såååååå tacksam😍

Vi har önskat visa vår vilja att gå igenom krisen tillsammans med våra hyresgäster. Det är också viktigt för oss som förening att lokalhyresgästerna överlever den här jobbiga perioden. Konkurser och tomma lokaler vill vi verkligen undvika, då de skulle slå hårt mot föreningens ekonomi. De hyresrabatter vi lämnar underlättas av att regeringen genom en åtgärd i ett av sina krispaket möjliggör att vi får ersättning med hälften av det vi har beviljat som rabatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s