Medlemsinformation april 2015

Årsmöte 5 maj – nya stadgar

Vi påminner om årsmöte tisdag den 5 maj, kl 19.00 på Twang. Kallelse och årsredovisning kommer inom kort.

Det blir alla de vanliga frågorna med bokslut, val av styrelse med mera, samt aktuell information. Där finns bland annat frågan om möjlighet till fiberanslutning för internet, som kom upp vid förra årsmötet.

Styrelsen kommer denna gång med förslag till nya stadgar. Det finns ny lagstiftning som påverkar oss. SBC har därför kommit med så kallade mönsterstadgar. Förslaget grundar sig på dessa. Hela texten är ny, så det går inte att markera ändringar i förhållande till de gamla stadgarna. Totalt sett innebär förslaget en modernisering. Det som nu är nytt i sak är följande:

• Möjlighet att ta ut avgift vid uthyrning i andra hand. Lagen säger att sådan avgift får vara max 10 % av basbelopp per år, det vill säga just nu 4 400 kronor.

Beslut om vi ska ha en sådan avgift kan bli aktuellt först efter det att nya stadgar har börjat gälla, d.v.s. tidigast våren 2016 (se nedan).

• Uttryckligen sagt att vi inte godtar juridisk person som ägare av bostadslägenhet.

• Tydligare om vem som ansvarar för vad – föreningen eller vi medlemmar enskilt. Förslaget till nya stadgar finns att läsa här. Och här finns nuvarande stadgar att läsa. Styrelsen välkomnar frågor och synpunkter. Gärna före, men givetvis också under mötet.

För att börja gälla krävs beslut vid två på varandra följande föreningsstämmor. Styrelsens tanke är att att frågan om nya stadgar ska komma upp en andra gång vid vårt ordinarie årsmöte 2016.

Denna information delar vi som hittills ut i allas brevinkast. Vi lägger nu också upp den på http://www.bondetorpetsoder.com. Per email får alla medlemmar som vi har adressen till också en påminnelse om detta. Det är så här vi kommer att vilja nå alla medlemmar i fortsättningen. Om du vet att föreningen saknar mailadress till dig eller önskar få information från oss på annan adress än den vi hittills har haft meddela då asasecher[at]gmail.com.

Stockholm den 15 april 2015

Styrelsen

Medlemsinformationen finns även att läsa som pdf här

En reaktion på ”Medlemsinformation april 2015

  1. Pingback: Förslag nya stadgar | Bondetorpet Söder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s