Medlemsinformation juni 2017

Årsmöte – ny etta m.m.

Vårt årsmöte ägde rum den 15 maj. Deltagande var 13 av totalt 32 lägenheter. Protokollet kommer inom kort att finnas att läsa här.

Ändringar av stadgar togs för ett första beslut. Det andra, avgörande beslutet planeras till vårt ordinarie årsmöte 2018. Det är enbart ändringar av rent formell karaktär.

Nya suppleanter i styrelsen är Sara Olsson (lgh 404) och Tommy Helander (lgh 405). I övrigt är det samma namn som förra året.

Årsmötet beslutade ge styrelsen bemyndigande att ange andelstal för den blivande nya lägenheten.

Ett fel påpekades i den tryckta årsredovisningen. Sista mening på sidan 15 om lån har kommit med av misstag och ska strykas.

Årsmötet fick information och möjlighet ställa frågor om pågående bygge av ny lägenhet. Arbete är inne på ett intensivt slutvarv just nu. Planen är att det ska vara färdigt före midsommar. Här finns naturligtvis en osäkerhet. Det är uppgrävt på gården, orsak är dragning av ventilationsrör. Rörgraven kommer att läggas igen inom den närmaste tiden. Slutligt iordningställande sker i samband med renovering av gården (se nedan).

Frågan om renovering av gården var också uppe. Här handlar det delvis om anpassning till ny lägenhet. Intresse för åtgärder även utöver detta uttalades. Styrelsen har sedan dess fattat beslut om en omfattande renovering. Det kommer att bli nytt ytlager i sten, ny grönyta samt plats för bord, stolar och cyklar. Bilder och ritningar visades. Dessa kommer att ställas ut i porten. Arbete påbörjas senare i sommar och ska vara klart i augusti.

Frågan om fiber var uppe i år igen. Intresset bland deltagarna var blandat. Ingen av de leverantörer som hittills har varit aktuella har kunnat visa förslag till lösningar som verkat tillräckligt bra för föreningen och enskilda medlemmar. Alla medlemmar är välkomna att anmäla eventuellt intresse och komma med idéer på lösningar.

Stockholm i juni 2017
Styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s