Medlemsinformation mars 2017

Årsstämma 15 maj
Boka måndag kväll den 15 maj för föreningens ordinarie årsmöte. Kallelse kommer senare. Förutom de vanliga formella frågorna med bokslut, ansvarsfrihet och val till styrelse kommer vi att uppdatera information om projektet ’ny etta mot gården’ (se mer nedan).  Dessutom blir det förslag till beslut om några stadgeändringar. Dessa beror på ändringar i lagstiftning som vi måste anpassa oss till. 

Ny etta mot gården
Bygglov blev klart just före jul. Sedan dess har fokus varit på att få in offerter på alla olika delar i byggprocessen. Styrelsen har också tagit in bedömningar från ett antal olika mäklare om vad en försäljning skulle kunna ge. Skillnaden mellan vår byggkostnad och pris vi kommer att kunna sälja för blir avgörande för hur stor extra amortering som kommer att kunna göras på föreningens lån. Förhoppningen är nu att byggare ska kunna utses de närmaste veckorna och att byggjobb sedan ska komma igång snarast. Lägenheten ska i så fall kunna bli färdig till sommaren.

Gården
Renovering av gården blir ett viktigt projekt för att förbättra chansen att få ett bra pris för en ny lägenhet. Projektering och upphandling pågår. Meningen är att arbete med detta ska ske nu till våren i år. Så snart ritningar finns kommer de att sättas upp i porten och visas på http://www.bondetorpetsoder.com.

Lokal AM Public
Omfattande renovering har skett i lokalen sedan fotografen flyttade ut. Från föreningens sida har vi stått för ny eldragning inkl. fast belysning, förbättring av värme, renovering av toarum samt inredning av nytt lagerutrymme där det tidigare fanns dusch. Vår nya hyresgäst har själv bekostat renovering av alla ytskikt: golv, väggar och tak.

Ny medlem
Vi hälsar välkommen till huset:
Sara Olsson, 4 tr.

Andra hand
Vi påminner om att all uthyrning i andra hand kräver styrelsens tillstånd. Detta ska inhämtas innan en eventuell uthyrning påbörjas. Kravet på tillstånd gäller även korta uthyrningar.

Stockholm i mars 2017

Styrelsen

Medlemsinformationen finns även att läsa som pdf här.

En reaktion på ”Medlemsinformation mars 2017

  1. Pingback: Medlemsinformation april 2017 | Bondetorpet Söder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s